Harry Potter

Ezaz oldi a Harry Potter-rel foglalkozik.

Töklé:

 

Hozzávalók:
- sütőtök
- méz
- almalé vagy tej
- őrölt szerecsendió vagy fahéj

Vágj ketté egy tököt, távolítsd el a magokat. A vágási felülettel lefele tedd a sütobe egy sütopapírral kibélelt tepsibe. 180 fokon süsd kb. félórát-órát. Mikor evéshez elég puha lenne, vedd ki, szedd ki a belsejét, hagyd kihulni. Majd botmixerrel pépesítsd. Ízlés szerint mézet, almalevet vagy tejet adhatsz hozzá. Egy kis őrölt szerecsendió vagy fahéj is nagyon jól feldobja!

 

Vajsör :


 Hozzávalók: 
      -   8 dl tej
      -   2 dkg vaj
      -   8 kávéskanál cukor
      -   fahéj, vaníliás cukor


Tedd egy serpenyőbe a vajat, forrósítsd fel, tegyél bele 8 kávéskanál cukrot és pirítsd meg. Húzd félre a tűzről és öntsd bele a tejet. Tedd bele a fahéjat (1 kiskanál) és a vaníliás cukrot (1 zacskó). Forrald föl!

 

Sav-A-Júj cukor :

 

 Hozzávalók:
      -   egy kis csepp tej
      -   1 kiskanál cukor
      -   4 csepp citrom

Tedd a serpenyőbe a cukrot, a citromot és a tejet! Pirítsd meg egy kiskanállal igazgatva (hogy ne folyjon szét!) Ha kész, világosbarna színű lesz. Hűtsd ki!

 

Tökös rétes :

Hozzávalók:
- kb. 1,5 kilós tök
- kevés olaj
- 10-15 dkg cukor
- 3 kávéskanál fajéj
- 1 kg levelestészta
- pár evőkanál zsemlemorzsa vagy gríz
- 1 tojás

Elkészítés:
Hámozd meg a tököt, vágd ki a magházát, majd reszeld le egy nagylyukú reszelőn. Párold kevés olajon 10-15 dkg cukorral, 3 kávéskanál fahéjjal, gyakori keverés mellett, amíg el nem párolog a leve (amit a párolás elején eresztett). Ha kész van, hagyd kihűlni. A leveles tésztát szedd három egyenlő részre. Nyújtsd ki, a tepsid méretének megfelelően. Szórj egy csíkban egy evőkanál zsemlemorzsát vagy grízt, majd halmozd rá a kihűlt, párolt tök harmadát. Tekerd össze, tedd be a tepsibe, kend meg a tetejét tojással, majd helyezd a 220°C-ra előmelegített sütőbe.
10 perc múlva nézz be a sütőbe, lassan kezd elkészülni.
Ha úgy ítéled, vedd ki, és már eheted is. (Hidegen még finomabb!)

 

Mrs. Weasley sütije :

Hozzávalók:
- 100g liszt
- fél csomag sütőpor
- 100g tört csoki
- 50g tört mogyoró
- 60g cukor, 60g margarin
- 1 db tojás
- 1 evőkanál kakaó

Elkészítés:
A vajat a cukrot és a tojást keverd össze. Egy külön tálba a lisztet, a sütőport, a tört csokit, a mogyorót és a kakaót is, és lassan adagolva keverd bele a vajas, tojásos, cukros tálba. Ha kész, tedd bele egy 180 fokra előmelegített sütőbe, kis gombóc, vagy valami hasonló alakú formákban. 12-15 perc alatt kész. Hagyd a sütőben kihülni.

Figyelmeztetés! Nagyon megdagadnak a sütik ezért kis darabokban egymástól messze tedd a tepsibe, érdemes sütőpapírt használni.

 

Madam Rosmerta limonádéja :

Hozzávalók:
- 1 evőkanál méz
- 3 evőkanál citromlé
- 2 dl hideg buborékos ásványvíz
- jégkocka
- sima langyos víz

Összekevered a mézet egy kevés langyos vízzel. Hozzáadod a 3 evőkanál citromlevet és a 2dl hideg ásványvizet. Jól keverd össze!
Hosszúkás pohárban, hosszú szívószállal, és jéggel fogyaszd!
Igazi hűsítő ital a nyári melegben.

 

Házimanó süti :

Hozzávalók:
- 15 dkg cukor
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 2 tojás
- 30 dkg liszt
- 1 sütőpor (20g)
- 5 dkg darált dió
- málnalekvár
- só

A cukrot a vajjal és a tojássárgákkal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a diót, a sütoport, és a csipet sót, és végül hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Kiskanál vagy nyomózsák segítségével apró halmokat rakunk egymástól távolra a kilisztezett, kivajazott tepsibe. 5 perc alatt 150-160 fokon sárgásra sütjük. A kihűlt sütiket málnalekvárral összeragasztjuk.

 

Három Seprő turmix :

Hozzávalók:
-10dkg málna
-2dl tej
-2 evőkanál méz
- fél pohár víz (kb. 1 - 1,5 dl)

A jól megmosott málnát beleteszed turmixgépbe, hozzáöntöd a 2 dl tejet és a 2 evőkanál mézet. Összeturmixolod. Ha márt látod hogy elég folyós akkor megkóstolhatod. Ha édesebben szereted, ízlés szerint teszel hozzá még egy kevés mézet! Lehűtöd a hűtőben, és már ihatod is!

 

Bűbájkoktél :

Hozzávalók:
- 3db citrom
- méz vagy cukor
- 1 banán
- 3 kivi
- 1 narancs
- vanílás cukor
- tejszínhab

Elkészítés:
A gyümölcsöket meghámozzuk, és kis darabokra szeljük, majd kb. három teáskanál cukorral vagy mézzel együtt összeturmixoljuk. A kész turmixot meghintjük vaníliás cukorral és tejszínhabot teszünk a tetejére. Nagyon finom magában is, de ajánlatos keksszel vagy piskótával fogyasztani.

Boszorkánykoktél :

Hozzávalók:
- tej
- cukor
- 1 vaníliarúd
- tejszínhab
- fahéj

A cukrot beletesszük egy edénybe, és lassú tűzön hagyjuk karamellizálódni. Ekkor felöntjük a hideg tejjel, és addig kavarjuk, amíg fel nem olvad a karamell. A vaníliarudat félbevágjuk, és kikaparjuk a belsejét, majd a héjával együtt belefőzzük az italba. Pár perc főzés után levesszük a tűzről, bögrékbe öntjük, a tetejére tejszínhabot teszünk, és megszórjuk fahéjjal.

 

Boszorkánysüti :

Hozzávalók:
- 30 dkg háztartási keksz összetörve
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg dió durvára vágva
- 1 kocka Ráma
- 2 egész tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 3 evőkanál kakaó
- minyonpapír

Elkészítés:
A kekszet, diót összetörjük, majd hozzáadjuk a mazsolát és összekeverjük őket. Aztán egy másik edényben a Rámát felolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a cukrot és a kakaót. Az így elkészült masszát visszatesszük a tűzre és belerakjuk a tojásokat. Csak kis ideig kell főzni, aztán levesszük a tűzről, és az egészet ráöntjük az elején összekevert "kekszre". Végül kanállal rakjuk minyonpapírokba.
Jó étvágyat!

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 17
Tegnapi: 4
Heti: 17
Havi: 130
Össz.: 17 947

Látogatottság növelés
Oldal: Receptek
Harry Potter - © 2008 - 2024 - harrypottermaniasok.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »